ПОЛОЖЕННЯ
про проведення конкурсу малюнків "Моє улюблене місто та спорт"
та фотографій "Я та гімнастка"
1. Загальні положення. 1.1. Це Положення про проведення конкурсу малюнків "Моє улюблене місто та спорт"
та фотографій "Я та гімнастка" (далі – Конкурс) визначає порядок організації та проведення Конкурсу, критерії відбору робіт, склад учасників, порядок нагородження переможців та призерів.
1.2. Конкурс малюнків та фотографій організується в рамках проведення IХ Міжнародного турніру з художньої гімнастики «Юні грації».
1.3. Організатором Конкурсу є Харківська міська федерація художньої гімнастики.
1.4. Для підготовки та проведення Конкурсу Організатор Конкурсу створює комісію. Комісія розробляє положення про конкурс, забезпечує його проведення та підведення підсумків конкурсу.
2. Основні цілі та завдання Конкурсу. 2.1. Цілі і завдання конкурсу: розвиток творчих здібностей у дітей-гімнастів, причеплення їм любові до рідного краю та Україні.
2.2. Конкурс спрямований на вирішення наступних завдань:
розкриття творчої індивідуальності дітей;
розвиток творчої ініціативи у дітей;
розвиток соціальної активності молодого покоління;
патріотичне виховання дітей та підлітків.
3. Учасники Конкурсу. 3.1. До участі в конкурсі допускаються діти-спортсмени, які є учасниками IХ Міжнародного турніру з художньої гімнастики «Юні грації».
3.2. Конкурс проводиться у чотирьох вікових групах:
до 10 років;
з 10 до 13 років;
з 13 до 16 років;
з 16 років та старше.
4. Порядок організації та проведення Конкурсу. 4.1. Конкурс проводиться в один етап.
4.2. Терміни проведення Конкурсу: з 24 листопада по 25 листопада 2013 року.
4.3. Творчі роботи подаються для участі у Конкурсі разом із документами під час проходження мандатної комісії 24 листопада 2013 року. Представлені на конкурс роботи не повертаються.
4.4. Від одного учасника на конкурс може бути представлено один малюнок та одна фотографія.
5. Вимоги до оформлення творчих робіт: творчі роботи надаються на конкурс: малюнки на аркуші формату А4 (210х290), фотографії розміром 15х21;
малюнки можуть бути виконані у будь-якій техніці малювання (масло, акварель, кольорові олівці тощо);
малюнки повинні бути виконані без допомоги батьків та педагогів;
фотографії надаються як у чорно-білому, так і у кольоровому виконанні;
на зворотному боці аркушу (фотографії) має бути надана наступна інформація: прізвище, ім’я та по батькові; вік конкурсанта; місто звідки приїхав; назва роботи;
малюнки повинні відображати індивідуальні асоціативні ознаки свого міста (за поглядом конкурсанта);
фотографії повинні розкривати особисту сутність та індивідуальність конкурсанта у світі художньої гімнастики.
6. Не допускаються до участі в Конкурсі роботи які: не відповідають тематиці та умовам Конкурсу;
не відповідають технічним вимогам до роботи;
не мають даних про автора роботи;
мають некоректну назву або назву, що порушують особисту гідність, честь людини, або негативно зачіпають релігійні чи національні культурні цінності тощо.
7. Комісія Конкурсу при оцінки конкурсних робіт, керується наступними критеріями: творча знахідка автора;
художня майстерність;
оригінальність задуму;
якість виконання роботи (техніка, композиція, кольорове рішення, оформлення тощо);
повнота відображення теми.
8. Підведення підсумків та нагородження переможців. 8.1. Церемонії нагородження відбудеться 26 листопаду 2013 року під час проведення офіційної церемонії нагородження спортсменів.
8.2. Переможці та призери Конкурсу нагороджуються дипломами та призами.
9. Роботи переможців Конкурсу можуть надалі використовуватися в некомерційних цілях (репродукування робіт для потреб і з метою реклами Конкурсу, в методичних та інформаційних виданнях, на зовнішніх рекламних носіях, у поліграфічній продукції).